Ofret garasjen og bygde nytt bad

Vi er hjemme hos Eilen Andersen og Martin Helgesen i Sarpsborg. For ett og et halvt år siden bestemte de seg for å ofre garasjen til fordel for et nytt flott baderom. Like før jul i 2012 sto badet ferdig, og her viser vi deg resultatet.

Eilen Andersen og Martin Helgesen og barna Pia Madelen, Jesper og Andreas ønsket seg veldig et nytt bad i huset sitt i Dronningens gate i Sarpsborg, og høsten 2012 ble det bestemt at nettopp det ønsket skulle oppfylles. Flere alternative rom i huset ble vurdert, blant annet er rom i kjelleren, men av ulike årsaker falt valget på et helt annet rom, nemlig garasjen. Hvis du sånn helt umiddelbart tenkte at det virket noe upraktisk å bygge bad i garasjen, kan vi for ordens skyld nevne at det handler om en garasje som var en integrert del av huset.

Mye å velge mellom

Familien Andersen/Helgesen startet med å orientere seg i markedet og var innom flere lokale tilbydere av baderomsløsninger. Tilbudet varierte voldsomt, fra ganske billige og enkle løsninger, til dyrere og mer eksklusive baderom. Valget falt på et bad i sistnevnte kategori. Vi var rundt og så på mye forskjellig, men da vi kom og fikk se et av showrommene hos Ingard Langsholdt AS trengte vi ikke lete lenger, kan de fortelle. De hadde blitt vist mange flotte bad på bilder i ulike kataloger rundt omkring, med det å kunne se badet i virkeligheten med egne øyne utgjorde en avgjørende forskjell. Vi valgte faktisk å gå for det dyreste alternativet, men det har vi ikke angret på, sier Martin.

Fritt spillerom

Valget var tatt og arbeidet kunne begynne. Garasjeporten ble fjernet og erstattet med en vegg, og i tillegg ble den tidligere garasjen inndelt i to rom. Et stort rom som skulle bli bad og et lite rom som skulle bli bod. Siden det ikke er spesielt vanlig å ha vann og avløp innlagt i garasjen, ble det en del betongsaging og annet grunnarbeid som måtte på plass før byggingen av selve badet kunne starte.

Det at det ikke hadde vært bad i dette rommet fra før ga imidlertid ikke bare masse ekstra arbeid, det ga også familien noen fine valgmuligheter. Når man pusser opp et bad velger man gjerne å beholde den eksisterende rørplasseringen for toalett, vaskeservant, og så videre, men her kunne Sarpsborg-familien planlegge badet akkurat slik de ønsket og røropplegget ble lagt opp der etter. Eilen og Martin valgte å la Ingard Langsholdt AS organisere og ta seg av hele byggeprosessen. Selv om det var en rekke forskjellige håndverkere involvert i prosjektet, var det kun én person de trengte å forholde seg til, nemlig Per Oskar Langsholdt, som var prosjektleder. Vi bidro med en god del egeninnsats, men det var veldig greit å ha en fagmann som trakk i trådene og ledet hele prosjektet, forteller Sarpsborg-paret, som gir Langsholdt Jr. skryt for arbeidet.

Ferdig til avtalt tid

Like før jul i 2012 sto det nye badet ferdig. Det ble en flott julegave til hele familien! Det var en stor jobb og det tok litt tid, men vi var veldig fornøyd med at badet ble ferdig før jul, akkurat slik vi hadde blitt lovet. Martin forteller at de nå har brukt badet hver dag i over et år, og at det fungerer helt perfekt. Ikke minst ser Pia Madelen ut til å trives godt der inne, for hun bruker badet minst en time hver dag, sier Eilen og blunker smilende til datteren. Alle i familien er veldig godt fornøyd med badet, og Eilen og Martin er helt klare på at badet er verdt hver eneste krone.

”Vi valgte faktisk å gå for det dyreste alternativet, men det har vi ikke angret på.”
Martin Helgesen