Fikk varmen raskt tilbake i huset

Da fyrkjelen tok kvelden ble huset iskaldt hjemme hos Harald Prestegaard. Ny fyrkjele kunne nok raskt ha vært på plass, men Prestegaard ønsket å erstatte den med en varmepumpe for grunnvarme. Til tross for at tiden nå var knapp valgte han å gå for en slik løsning, og tok kontakt med Ingard Langsholdt AS for å få hjelp.

En kjølig vintermorgen tidligere i år våknet Harald Prestegård opp hjemme i huset sitt og la merke til at huset var usedvanlig kaldt. Etter litt undersøkelser viste det seg at fyrkjelen til det vannbårne varmeanlegget hadde røket. En ny fyrkjele ville det trolig vært en smal sak å få raskt på plass, men Prestegaard ønsket en annen løsning. Vi hadde en god stund hatt tanker om å bytte ut oljekjelen med en varmepumpe basert på grunnvarme fra fjellgrunnen her, forteller Prestegaard. Når kjelen nå plutselig ble defekt sto han imidlertid overfor en situasjon hvor disse tankene måtte omsettes i konkret handlig i løpet av rimelig kort tid.

Raske på labben

Prestegaard tok kontakt med Ingard Langsholdt AS for å høre om de hadde anledning til å snu seg rundt og trå til på kort varsel. Vi brukte Ingard Langsholdt til å bygge et baderom her for en del år siden, noe vi har vært svært godt fornøyd med, og jeg visste at de også drev med varmepumper, sier han.
Rørleggerbedriften tok en rask befaring dagen etter, og to dager senere hadde Prestegaard igjen varme i huset. De var virkelig raske på laben og fikk installert varmepumpeanlegget på rekordtid, fastslår Prestegaard. Selve grunnvarmeopplegget er en litt mer omfattende affære hvor det må borres dype hull i fjellgrunnen, så det ble naturligvis ikke gjort på disse to dagene, men vi fikk varmen fort tilbake i huset og det kan vi takke Ingard Langsholdt for, sier en fornøyd Harald Prestegaard.